Free shipping on orders over €50 (EU only)

Over


Our happiness is handmade


Inspirator


helen b staat voor Helen Blanchaert – een vrolijke veertiger met een groot creatief talent uit Gent. Helen tekent, ontwerpt en creëert alles wat het dagelijkse leven fijner maakt en in haar universum past. Ze houdt van reizen, uit eten of op ontdekking gaan met haar man Peter en hun twee dochters. Wegdromen doet ze het liefst bij desert blues muziek in het gezelschap van een goeie kop koffie.

Volg de belevenissen van Helen via haar Instagram-pagina.Kernwaarden

Smile

 

Jouw glimlach, daar is het helen b om te doen. Of je nu op het werk van een koffie slurpt of met de familie van het ontbijt geniet.
De rode draad doorheen de gehele collectie zijn de creaties met figuren en quotes in de typische tekenstijl van Helen Blanchaert die je dag kunnen opvrolijken. Of dat op porselein, textiel of papier is heeft geen belang.
Zolang het bruikbaar is in je dagelijkse leven en een glimlach tovert.

Handmade

 

helen b’s collectie is zoveel mogelijk handgemaakt, altijd met respect voor mens en natuur. Helen zelf volgt alle productieprocessen altijd van dichtbij op.
Tot op vandaag wordt een groot deel van de collectie gemaakt in een sociale werkplaats waarbij het merk ook zijn steentje bijdraagt tot de sociale economie.
Ook productieprocessen in het buitenland worden grondig onderzocht en afgewogen of het binnen de waarden van het merk past. 
Eerlijk, transparant en vrolijk; dat is helen b.


Dit is Groene Fons. Hij staat voor alle ecologische inspanningen die we met helen b leveren bij het produceren, verpakken en verzenden van onze producten. We zijn best fier op wat we al bereikt hebben maar beseffen tegelijkertijd dat we nog een hele weg te gaan hebben. Werken met respect voor mens en natuur is een project dat nooit af is.

helen b werkt zoveel mogelijk met gebruikte kartonnen dozen voor het verpakken en verzenden van materiaal. Deze dozen krijgen de 'reused box'-sticker. 

(sticker design: redfries.com)

Bubbelplastiek hebben we bij helen b vervangen door zachte vellen versnipperd karton. Een andere manier om onze vele dozen te verwerken.

Heel wat van onze producten worden verpakt in een zakje dat gemaakt is uit 100% bio-afbreekbaar maispapier. Ze krijgen dit schattige stickertje opgekleefd.

Omdat we porseleinen producten met kleine foutjes niet zomaar willen weggooien, geven we ze aan sociale en culturele organisaties. Ze worden gelabeld als MISBAKSEL.

Al onze papierwaren worden gedrukt op milieuvriendelijk biotop papier.

Ons textiel wordt bedrukt met inkten op waterbasis. Het katoen dat we gebruiken is ofwel organisch, ofwel onbewerkt en ongebleekt katoen.

helen b en sponsdoeken? Yes we can! Vooral als ze 100% composteerbaar zijn.